[...] aby redukcja szła lepiej. Dlatego na początek zacznij od obliczenia zapotrzebowania kalorycznego, tutaj znajdziesz wzór http://www.sfd.pl/-t276436.html . Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: [...]
[...] uwagę w tym kontekście. 1. Ujemny bilans kaloryczny, czyli dopasowanie spożywanej ilości kalorii do celu. W skrócie mówiąc, musisz jeść nieco mniej niż wynosi Twoje dzienne zapotrzebowanie. 2. Wybór i rodzaj pożywienia. Jak diabeł święconej wody unikamy: słodyczy, żywności o wysokim stopniu przetworzenia, fast foodów, przekąsek, słodzonych [...]
jak najbardziej obniż zapotrzebowanie ale nie jakoś drastycznie, organizm też potrzebuje kalorii i mikro/makro elementów do prawidłowej regeneracji kontuzji
Siemk jestem na deficycie, wychodzę jutro na miasto ile kcal ma 500ml piwka tyskiego np? I jak wlicze w dzienne zapotrzebowanie będzie git? Piwo tyskie czy żywiec ( klasyczne jasne pełne ) ma około 220kcal na butelkę , piwo bez alkocholu ma około 120kcal , piwo smakowe alkoholowe moze dobijac do 280 kcal . Osobiscie jestem piwoszem i uwielbiam [...]
[...] do zwiększania wagi ciała jest uzyskanie tzw. dodatniego bilansu kalorycznego. Oznacza to tyle, że musisz jeść więcej niż spalasz. Jeśli chcesz sprawdzić jakie jest Twoje zapotrzebowanie, to najłatwiej zrobisz to przy pomocy naszego kalkulatora BMR, który znajdziesz w poniższym linku. Jeśli chcesz aby waga, którą zdobywasz była dobrej [...]
Zależy ile tej pizzy zjesz tak naprawdę. Często taka pizza i piwa to może być około 1500 kcal a w przypadku wielu osób jest to prawie całe zapotrzebowanie. U ciebie zgaduje że może to być trochę mniej niż połowa. Sumując, jesteśmy tylko ludźmi, jeżeli chcesz wyjść ze znajomymi to wyjdź i nie zawracaj sobie tym głowy. Pomyśl o tym, jak dużo osób w [...]
[...] założenia błędne podejście. Jeśli jesteś osobą początkującą i do tej pory nie stosowałeś żadnej konkretnej diety to teraz należy skorzystać z jakiegoś kalkulatora i wyliczyć zapotrzebowanie kaloryczne dla Ciebie i obniżyć je o jakieś 300-500kcal. Mając dużo tkanki tłuszczowej te restrykcje kaloryczne na początku mogą być nieco głębsze, ale [...]
[...] może narazić Cię na kontuzje. Na samym początku zacznij od obliczenia zapotrzebowania kalorycznego, wzór znajdziesz tutaj: http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie (pamiętaj, że na redukcji ważny jest deficyt kaloryczny) warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy [...]
[...] Jeżeli teraz pytasz o to , czy "3 porcje gainera plus dieta to nie za dużo", to pokazujesz, że nie wiesz za bardzo ile masz kalorii w chwili obecnej, zapewne też jakie masz zapotrzebowanie energetyczne, nie wspominając o sensownym podziale makroskładników itd. Odnośnie samego gainera, po pierwsze Mass Up Activlaba to jeden z najgorszych [...]
[...] tkankę tłuszczową musimy być na ujemnym bilansie kalorycznym, mówiąc prościej musimy mniej zjadać kalorii niż dostarczamy (w uproszczeniu). Dlatego najpierw wyliczamy swoje zapotrzebowanie kaloryczne, można skorzystać z kalkulatora, który zrobi to za nas: To nasz punkt wyjścia w diecie. Odejmujemy od tego co wyliczyliśmy 10-15%. Rozkładamy [...]
[...] moze pomóc wymodelować nogi, w sensie je zbudowac, ale co do utraty tkanki tłuszczowej będzie gorzej, podczas redukcji tkanki tłuszczowej wszytsko się rozbija na nasze zapotrzebowanie kaloryczne jak i dostarczone kalorie z pożywienia, jak bedzie nadmair kalorii to nie będziemy gubić tkanki tłuszczowej. Dla osob poczatkujacych jak i [...]
[...] redukcji. Podobnie sytuacja ma się z dietą. Jak ona wygląda? Zachęcam do stosowania poniższego podziału na makroskładniki w diecie w trakcie redukcji: Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: [...]
[...] redukcji. Podobnie sytuacja ma się z dietą. Jak ona wygląda? Zachęcam do stosowania poniższego podziału na makroskładniki w diecie w trakcie redukcji: Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: [...]
[...] jest utrzymanie masy mięśniowej na niezmiennym poziomie powinniśmy z naszą dietą oscylować w granicach naszego zapotrzebowania kalorycznego. Czyli gdy wyliczymy sobie ów zapotrzebowanie to powinniśmy się trzymać jak najbliżej wyliczonych wartości. Choć oczywiście nasze ciało nie działa idealnie każdego dnia i jednego dnia spalimy nieco więcej [...]
Cześć! Jeżeli chodzi o zapotrzebowanie kaloryczne, to zerknij na poniższy artykuł: Natomiast jeżeli chodzi o trening to na początek najlepszym planem będzie FBW wykonywany 3 razy w tygodniu (Twój wynik w wyciskaniu niewiele mi mówi). Poniżej możesz znaleźć artykuły opisujące ten typ treningu oraz mające przykładowe plany w sobie: [...]
Moje średnie zapotrzebowanie dzienna waha sie od 3200-3700 (dane z Garmina, noszony od kilku miesięcy nonstop) . 180 cm 95kg, 28 lat. Ze wzoru wychodzi ok 20-22% BF. Mięśnie super reagują na trening, dieta na podstawie liczenia samych kalorii z uwagą na białko, mało tłuszczu, dużo węgla. Zdecydowanie postawie jeszcze na masę, dopiero od [...]
[...] naturalna reakcja naszego ciała na wprowadzenie wysiłku fizycznego. Po prostu do tej pory gdy aktywności fizycznej nie było to co zjadaliśmy codziennie przekraczało nasze zapotrzebowanie kaloryczne, a tym samym nadwyżka odkładała się w postaci tkanki tłuszczowej. Po wprowadzeniu treningu siłowego część kalorii zostaje spalona podczas [...]
/SFD/2022/8/25/af655712bdeb4125838da78fff7e9402.jpg Do kwestii każdego kalkulatora obliczającego nasze zapotrzebowanie trzeba podejść trochę z rozwagą bo to nie jest idealne rozwiązanie. Jak zobaczysz to podajesz tylko podstawowe parametry swojego ciała i to będzie prosty algorytm i bardziej bym traktował te wyliczenia jako punkt wyjścia. Ktoś kto [...]
[...] i nagle zaczniemy spożywać niekontrolowane ilości kalorii i składników odżywczych, to efekty tego mogą być różne. Z reguły takie jak odpisałaś je powyżej. Sugeruję obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne organizmu. Wejść na zerowy bilans energetyczny i trzymać się tego przez miesiąc. Obserwować obwody ciała mierzone co dwa tygodnie rano na czczo i [...]
Witaj ,niestety sama praca fizyczna nie jest odpowiednim bodźcem do rozwoju masy mięśniowej a tym samym estetycznej sylwetki .Jednak można ćwiczyć pracując fizycznie i rozwijać swoją muskulaturę wraz z siłą. Potrzeba jednak odpowiedniego podejścia. Brak czasu to najczęstsza wymówka. Jeżeli dobrze zaplanujesz sobie dzień to znajdziesz godzinkę , [...]